Door Marco Schuurman, zaterdag 7 mei 2011 14:44
Samsung heeft een opmerkelijke prijsdaling ingezet bij hun active-shutter 3D brillen. De standaard 3D-bril, die Samsung bij elke nieuwe 3D televisie tegenwoordig meelevert, daalde met ongeveer 80 dollar en hiermee is een nieuwe bril nog maar 50 dollar. Ook andere 3D-brillen zakte aanzienlijk in prijs.
Het nieuwere model, de SSG-3700CR, zakte van een prijs van 220 dollar naar 150 dollar. Deze nieuwe 3D-bril heeft de elektronica voornamelijk aan het uiteinden van de pootjes zitten, waardoor de bril een stuk comfortabeler draagt dan de oudere modellen. De SSG-3300CR noteerde ook een prijsdaling en zakte met 50 dollar naar nog maar 130 dollar.
Opmerkelijk is dat de meeste active-shutter brillen die nog werkte met infrarood niet in prijs zijn gedaald. Het gaat hierbij voornamelijk om modellen uit 2010 en hierdoor zijn de 3D brillen die werken op de televisies van 2011 nu een stuk goedkoper. Een 2011 3D bril kopen om hem op een 2010 3D televisie van Samsung te gaan gebruiken werkt helaas ook niet, doordat de communicatietechniek gewijzigd is. Met de prijsverlaging wil Samsung tegemoet komen aan de bezwaren die klanten hadden met het kopen van een 3D televisie. Voornamelijk de prijs van de extra accessoires zoals een active-shutter bril hield de verkoop nog tegen. Overigens is de prijs in Nederland ook al gezakt. Zo kost de standaard 3D-bril (SSG-3100) nog maar 44,- euro in de webshop van Samsung en het topmodel, de SSG-3700CR, nog maar 110,- euro.
Waar Samsung nog tegmoet wil komen aan hun klanten en misschien ook meer klanten wil trekken voor hun televisies voelt Samsung ook de hete adem van de 3D televisies met passieve 3D techniek. Doordat het tamelijk goedkoop is om dergelijke televisies te produceren en er geen dure bril nodig is lijkt het de voorkeur te gaan genieten bij consumenten. Momenteel heeft Samsung nog geluk dat het wordt toegepast op duurdere modellen, maar we moeten zeker niet vreemd opkijken als het ook in de toekomst op goedkopere modellen is terug te vinden.
Bron: 3DTVmagazine