Ga naar inhoud

Kopen nieuwe televies


Alja

Aanbevolen berichten

We willen een tv van 49/50 inch. De nieuwe types tv hebben uhd 4 k, of zoiets. De kleuren daarvan vinden we erg onnatuurlijk en bij het dimmen lijkt het of er een waas over het beeld komt. Van een oled tv vinden we de kleuren mooier, maar helaas hebben we geen plaats voor een 55 inch tv . We gamen niet, en hebben ook geen blue ray. We kijken "gewoon " televisie, met af en toe een opgenomen film. Heel graag advies.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Alja,

Misschien is het dan goed om eens te kijken naar een UHD 4K (ultra high definition) televisie met HDR. HDR staat voor High Dynamic Range, wat ervoor zorgt dat de TV een hoog dynamisch bereik heeft. Zowel zeer donkere beelden als zeer heldere beelden worden beter weergegeven. Dit heeft als resultaat dat kleuren beter worden getoond.

Mocht dit toch niet in de smaak vallen, dan kan een Full HD tv (mindere beeldkwaliteit dan UHD) een optie zijn. Zeker wanneer de TV enkel gebruikt wordt voor het TV kijken is een televisie met Full HD beeldkwaliteit een prima keus.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Alja,

Via de filters op Televisies.nl kan je eenvoudig aangeven welke wensen je precies hebt bij een televisie. Als het goed is toont de onderstaande link je een overzicht van alle modellen die Ultra HD bieden en geschikt zijn voor HDR.

https://slimster.nl/televisies/ultra-hd-4k/met-hdr-high-dynamic-range/

De kijkafstand kan inderdaad van belang zijn, voornamelijk voor het kiezen van een juiste beelddiagonaal. Onderstaande link geeft je meer info over de passende kijkafstand voor bepaalde televisie afmetingen. Hopelijk word je hier wat wijzer van.

https://slimster.nl/televisies/advies/wat-is-de-ideale-tv-kijkafstand/

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...