|
Door: Marco Schuurman
3D staat voor driedimensionaal. Met een 3D tv is het mogelijk om tijdens het televisie kijken diepte waar te nemen, waardoor het lijkt alsof objecten uit de TV de ruimte in komen. Het 3D-effect ontstaat door het maken van aparte beelden voor het linker- en het rechteroog. Het is alleen zaak dat deze beelden gescheiden worden. Het linkeroog moet alleen de linkerbeelden zien en het rechteroog de rechterbeelden. Dit wordt door middel van 3D-brillen gedaan. Via Televisies.nl lees je meer informatie over 3D televisies en de bijbehorende technieken. Vergelijk hier alle 3D TV's en vind beslist de beste online aanbieding!
Op zoek naar de beste 3D TV voor de scherpste prijs? Dan ben je bij Televisies.nl aan het juiste adres. Om het onderstaande aanbod 3DTV's verder te verfijnen kun je aan de linkerkant gebruikmaken van de filters. Vink aan waar jouw ideale 3D televisie aan moet voldoen. Na het filteren kun je maximaal vier 3D tv's compleet vergelijken door deze betreffende tv's aan te vinken en vervolgens te klikken op 'Vergelijk'. Of klik op één tv naar keuze voor alle informatie. Zo vind jij snel en gemakkelijk de beste 3D televisie voor de goedkoopste aanbieding!
Voor het bekijken van 3D content op de televisie zijn tegenwoordig verschillende aanbieders. Zo werken Sony en Samsung over het algemeen nog met de zogenoemde active-shutter 3D brillen, terwijl Philips en LG juist groot inzetten op passieve 3D schermen. Het kijken van 3D beelden heeft zijn voordelen en nadelen en hieronder proberen wij deze duidelijk te maken.
De Shutter bril is gekoppeld aan de televisie via een adapter of transmitter. De glazen van deze Shutter bril zijn eigenlijk kleine LCD schermpjes. De bril synchroniseert beelden, die afwisselend links en rechts door de televisie worden uitgezonden. De glazen van de bril vertonen dan synchroon aan de televisie links of rechts beeld. Deze brillen werken op batterijen of een ingebouwde oplaadbare batterij en communiceren draadloos met de televisie via Bluetooth of infrarood. Qua beeldkwaliteit is dit het hoogst haalbare, echter kleven er ook nadelen aan dit concept. De brillen zijn erg duur (gemiddeld tussen de 80 á 150 euro) en de brillen zijn ook nog eens tamelijk zwaar. Wie van zichzelf al brildragend is kan ook hinder ondervinden van deze brillen, omdat juist deze active-shutterbrillen hier niet echt op gemaakt zijn. Met deze actieve 3D tv's is het wel mogelijk om 3D beelden in Full-HD te bekijken.
Als groot voordeel van de passieve techniek kunnen we toch wel de prijs van de 3D brillen opmerken. Aangezien er geen dure techniek in zit (enkel speciaal glas) is het kopen van dergelijke 3D brillen al een stuk aangenamer. Ook is het van belang dat je bij deze techniek goed voor het beeld moet zitten voor het maximale effect. Wie buiten de kijkhoek komt, welke toch minimaal is, zal snel merken dat het 3D effect drastisch is afgenomen. De 3D-brillen worden bijgeleverd bij een televisie en zijn alleen geschikt voor passieve 3d tv's. Je kunt de bijgeleverde 3D bril dus niet bij 3D televisies van een ander merk gebruiken.
Uiteraard is 3D TV kijken alleen mogelijk bij programma’s die worden uitgezonden in 3D. En dat is nog maar heel weinig. Naast televisie kijken is er wel de mogelijkheid om films van bijvoorbeeld Blu-Ray in 3D te bekijken. Jouw Blu-Rayspeler moet dan wel uitgerust zijn met de 3D functie. En de film die je wilt bekijken moet ook in 3D uitgevoerd zijn. Het aanbod in 3D-films is tot nu toe ook nog steeds niet erg groot maar groeit steeds meer! Momenteel zijn de aanbieders Ziggo en UPC aan het experimenten met 3D content op de televisie, maar vanwege de hoge eisen en de enorme bandbreedte die vereist is, zal een uitzending in 3D nog een schaars goed zijn.
Anno 2019 is het aanbod 3D TV's aanzienlijk geslonken. Waar enkele jaren geleden veel merken actief aan de slag gingen met de ontwikkeling en productie van 3D-modellen, is dit uiteindelijk doodgebloed. In de praktijk blijkt toch dat mensen thuis weinig gebruik maken van 3D en dit voornamelijk een toevoeging is voor de beleving in bioscopen. Je hoeft de komende tijd geen nieuwe 3D TV's te verwachten en het huidige aanbod zal snel verdwijnen.
Wil jij een 3D tv kopen, dan is het belangrijk om op verwerkingstijd te letten. Om een goed en vloeiend 3D-beeld te kunnen weergeven is een frequentie van minimaal 100 Hz nodig. Dit is het aantal keren dat het beeld ververst wordt. Uiteraard is het belangrijk dat een 3D beeld vloeiend verloopt, anders zou dat verstoring van het beeld kunnen opleveren. Via Televisies.nl kun je alle televisies die geschikt zijn voor 3D content vergelijken. Dit zijn onder andere LED/LCD TV's, OLED TV's en Smart TV's. Door de prijzen kieskeurig te vergelijken vind jij de webshop met de laagste prijs!
Loewe 3d tv |
|