Ga naar inhoud

UE48JU6000 en bluetooth toetsenbord


Roy

Aanbevolen berichten

Heeft iemand advies wat betreft een usb bluetooth adapter die te gebruiken is op onze Samsung UE48JU6000 ?
Wij hebben een VG-KBD2000 van Samsung op de kop weten te tikken, en om deze te gebruiken zal er een bluetooth dongle in de tv moeten - inmiddels erachter dat de vg-kbd2000 er een vereist die 2.1 ESR ondersteund wel maar of deze wijze gaat werken überhaupt is nog onduidelijk - kan de Samsung wel overweg met dit soort modules, of is alleen combi toetsenbordjes zoals de logitech k400 en de bijbehorende dongle een oplossing? Immers die usb dongle maakt altijd automatisch verbinding met 'zijn' toetsenbord, anders dan bluetooth sticks die wellicht door het OS verteld moeten worden waarmee te pairen..?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Roy,

In principe is de Samsung UE48JU6000 geschikt voor ieder bluetooth toetsenbord. Toch komt het in de praktijk wel eens voor dat bepaalde toetsenborden inderdaad niet lekker gepakt worden door de TV.

Via onderstaande stappen zou je toetsenbord verbinding moeten krijgen met de TV:
- Zet het toetsenbord op Stand-by.
- Selecteer menu - systeem - apparaatbeheer - toetsenbordinstellingen - bluetooth toetsenbord toevoegen. Als het goed is zoekt de TV nu automatisch naar beschikbare toetsenborden. Wanneer hij niks vindt dien je het toetsenbord dichterbij de TV te plaatsen en op vernieuwen te klikken.
- Selecteer vervolgens het toetsenbord in de lijst met gevonden toetsenborden en selecteer koppelen & verbinden.
- Er komt een cijfer in beeld te staan en tik deze in op je toetsenbord, hij moet nu gekoppeld zijn.

Aangezien de VG-KDB2000 van Samsung is, ga ik ervan uit dat dit moet werken. Mocht dit niet zo zijn dan kun je inderdaad het best kiezen voor een toetsenbord waar de dongle al bij zit, zoals inderdaad de Logitech K400.

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Jef,

Misschien werkt het wel wanneer je een ander toetsenbord probeert? Zoals bijvoorbeeld de Samsung VG-KBD2000 of de Logitech K400. Wanneer dit ook niet werkt zou ik teruggaan naar de verkoper en hem een oplossing laten zoeken. Aangezien hij heeft aangegeven dat dit moet werken heeft zijn woord jouw beïnvloedt in de keus om iets te kopen. Kan hij dit niet waarmaken, dan kan je er mee terug!

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
  • 2 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...